اَلسَلامُ عَلَیک یا اَبا عَبدالله الحُسین

پایگاه اطلاع رسانی سرباز گمنام

اَلسَلامُ عَلَیک یا اَبا عَبدالله الحُسین

پایگاه اطلاع رسانی سرباز گمنام

اَلسَلامُ عَلَیک یا اَبا عَبدالله الحُسین

در توجیه نقاط ضعف، استدلالی وجود نداشت؛

پروژه تخریب گزارش کمیسیون برجام کلید خورد

سخنگوی کمیسیون: دیکتاتورمآبانه عمل می‌کنند؛ چون نظرشان تامین نشده است

«من واقعاً از برخی دوستان به ویژه از اصلاح‌طلبان تعجب می‌کنم که ادعای دموکراسی و پایبندی به اصول دموکراتیک دارند ولی دیکتاتورترین آدم‌ها هستند و دیکتاتورمآبانه عمل می‌کنند؛ به گونه‌ای که اگر نظر خودشان تامین نشود، اساس کار را زیر سوال می‌برند».


«من واقعاً از برخی دوستان به ویژه از اصلاح‌طلبان تعجب می‌کنم که ادعای دموکراسی و پایبندی به اصول دموکراتیک دارند ولی دیکتاتورترین آدم‌ها هستند و دیکتاتورمآبانه عمل می‌کنند؛ به گونه‌ای که اگر نظر خودشان تامین نشود، اساس کار را زیر سوال می‌برند».

گروه سیاسی-رجانیوز: پروژه تخریب و به حاشیه راندن کمیسیون ویژه بررسی برجام که از همان روزهای ابتدایی فعالیت این کمیسیون در دستور کار برخی از نمایندگان قرار گرفته بود، تلاش شد تا بعد از اتمام جلسات کمیسیون در بررسی برنامه جامع اقدام مشترک ادامه پیدا نماید به گونه ای که روز گذشته و ساعاتی بعد از قرائت گزارش نهائی کمیسیون با انتشار نامه ای از سوی این نمایندگان تلاش شد تا در صداقت و صحت این جمع بندی خدشه وارد نمایند.

به گزارش رجانیوز روز گذشته کمیسیون ویژه بررسی برجام پس از چهل روز جلسات متعدد خود با تیم های مذاکره کننده سابق و فعلی، کارشناسان مسائل مختلف و ... با انتشار گزارشی جمع بندی و ماحصل چهل روز بررسی های خود در عرصه های اقتصادی، امنیتی، علمی و صنعتی را منتشر نمود تا به این نحو برجام راهی صحن علنی شده و به این نحو سایر مراحل رسیدگی قانونی این سند طی شود.

با این حال از همان روزهای ابتدایی شروع به کار فعالیت این کمیسیون حاشیه های متعددی را به همراه  داشت و برخی از نمایندگان و همراهی بخشی از رسانه های هم سو تلاش کردند تا فضای خردمندانه حاکم بر جلسه را دچار تخریب و با دو قطبی سازی غیر واقعی تیم سابق-تیم فعلی از همان ابتدا خروجی کمیسیون را از وجاهت قانونی خود بی اندازد. مساله ای که با سخنان حجت الاسلام ابوترابی و غلامرضا تاج گردون در اولین حضور جلیلی در کمیسیون چهره خود را نمایان تر کرد.

اما برنامه تخریب کمیسیون با انتشار گزارش نهایی به بالاترین مرحله خود رسید به گونه ای که روز گذشته و بعد از قرائت جمع بندی کمیسیون برجام برخی از اعضای این کمیسیون –که گزارش به تائید و با رای گیری آنها تصویب شده بود- با انتشار نامه ای تلاش کردند تا چهره ای دیگر از این گزارش به رسانه ها مخبره نمایند.

در همین راستا نامه روز گذشته پنج تن از نمایندگان اعضای کمیسیون برجام در حالی صورت گرفته است که نام اصخاصی نظیر علاءالدین بروجردی و منصور حقیقت پور بیش از دیگران به چشم می آید. در کنار این دو نام مسعود پزشکیان، عباسعلی منصوری‌آرانی و غلامرضا تاج‌گردون که هر سه از نمانیندگان اصلاح طلب به شمار می آیند به چشم می آید.

اما نکته ی دیگری که در این میان به چشم می آید جای خالی ابوترابی در میان امضا کنندگان این نامه است. چرا که بخشی از بار دفاع از برجام در کمیسیون را او به دوش گرفته بود، به نحوی که تا مدت ها تعجب رسانه ها را برانگیخته بود.

با این حال در بخش نخستین این نامه تلاش شده است تا نحوه حضور اعضا در این کمیسیون را دچار چالش نمایند به گونه ای که می نویسد «شاکله اعضای کمیسیون که براساس توافق نسبی فراکسیون‌های سیاسی مجلس شکل گرفت از ابتدا بیانگر ورود جریان یک‌سویه در شکل گیری، تنظیم گزارشات و مدعوین بود».                     

این در حالی است که پیش از این غلامرضا تاج گردون (که یکی از امضا کننده های این نامه می باشد) در مصاحبه خود در ۶ شهریور با سایت انتخاب با بیان این‌که ترکیب کمیسیون ویژه برجام صاحب افراد صاحب نظری است، گفته بود: «مردم قدری نگران هستند که با توجه به اظهارنظرهای تند برخی از دوستان در ارتباط با برجام نتیجه کار این کمیسیون چیز دیگری شود اما قطعاً این نتیجه گیری در چارچوب سیاست های نظام خواهد بود و مردم هم خیالشان راحت باشد که این کمیسیون خارج از سیاست‌های نظام حرکت نخواهد کرد».

در ادامه این نامه تلاش شده است تا با حمله به رئیس کمیسیون دست آویزی برای مخالفت خود ایجاد نموده و در این باره می گوید: «بنا بر اصرار و اعمال رییس تیم کمیسیون به شکل پدیده جدیدی که دون شان مجلس بود گزارشات و نهایتا متن نهایی به اذعان رییس تیم کمیسیون خارج از مجلس تدوین گردیده است».

اما در حالی این عده از نمایندگان تلاش نموده اند که گزارش کمیسیون برجام را فاقد وجه قانونی معرفی نمایند که در خود نامه با اشاره به رای گیری و طی شدن روند قانونی تصویب گزارش می نویسد: «متاسفانه به دلیل سوگیری حاکم بر کمیسیون به تذکرات دلسوزانه اعضا توجه نشد و گزارش یک سونگر که خارج از کمیسیون تدوین شده بود به رای اعضای حاضر در کمیسیون (سه نفر ازاعضا به دلیل اعتراض جلسه را ترک کرده بودند) گذاشته شد که نهایت با رای شش نفر مثبت و چهار نفر منفی به تصویب رسید».

اما در حالی که مجلس به عنوان یکی از مظاهر دموکراسی شناخته می شود و یکی از اصول دموکراسی احترام به نظر اکثریت است و در شرایطی که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار بیشتری در پایبندی به دموکراسی و متابعت از نظر جمع می رود اما با این حال این عده از نمایندگان در عمل نشان دادند که اعتقاد راسخی به شیوه ورود خود به مجلس شورای اسلامی ندارند.

در همین راستا نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون برجام با انتقاد از کسانی که گزارش کمیسیون ویژه برجام را حاصل سوگیری و دیدگاه‌های شخصی می‌دانند، گفت: «من نمی‌دانم این چه اخلاقی است که برخی‌ها چون نظرشان در رای‌گیری تامین نمی‌شود، در رسانه‌ها حرف‌هایی می‌زنند که دور از واقعیت است؛ در مجلس شورای اسلامی نیز روزانه چند طرح و لایحه بررسی و تصویب می‌شود که ممکن است نظر کسی تامین نشده باشد. آیا باید در رسانه‌ها صحبت شود و بگویند این خلاف واقع و جهت‌دار است؟! آن هم به دلیل اینکه نظر من تامین نشده است!».

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام اظهار داشت: «من واقعاً از برخی دوستان به ویژه از اصلاح‌طلبان تعجب می‌کنم که ادعای دموکراسی و پایبندی به اصول دموکراتیک دارند ولی دیکتاتورترین آدم‌ها هستند و دیکتاتورمآبانه عمل می‌کنند؛ به گونه‌ای که اگر نظر خودشان تامین نشود، اساس کار را زیر سوال می‌برند».

با این وجود این عده از نمایندگان در نامه خود مدعی شده اند که گزارش نهائی کمیسیون با منافع ملی کشور منطبق نبوده است می نویسند: «ما امضاکنندگان زیر اعتقاد داریم بیانیه قرائت شده منطبق بر منافع ملت نبوده و آثار بسیار مثبت برجام که می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات جاری کشور باشد نادیده گرفته شده است. در جهت بیان واقعیت‌های برجام ضمن رد گزارش ارائه شده به پیوست گزارش آثار مثبت و یا دستیافت‌های برجام را تقدیم ملت شریف ایران می‌نماییم.»

در همین راستا در حالی این افراد مدعی شده اند که ۱۶۵ دستاورد برجام از نگاه کمیسیون مغفول مانده است که دستاورد های ادعایی معرفی شده در این نامه نیز در نوع خود جالب توجه به نظر می آید. در همین خصوص در کنار تکرار برخی از حرف ها که اساس منطقی و قابل توجه ای را با خود نداشته است در بند ۱۰و ۱۱ این نامه مدعی شده است که « برای اولین بار ایجاد شکاف عمیق بین آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ایران، شکاف بین این دو حتی در مسائل غیر مرتبط با ایران نیز پدیده‌ای نادر به شمار می‌رود».

این در حالی است که بر اساس گزارش بلومبرگ، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه به شبکه‌ خبری سی‌ان‌ان گفته که حاضر است مخالفت خود با توافق هسته‌ای را کنار بگذارد و برای ترمیم روابط مخدوش شده با ایالات‌متحده و همچنین کمک به آمریکایی‌ها در اجرای مفاد برجام، همکاری کند.

«خوشحالی» یکی دیگر از دستاوردهای معرفی شده در این نامه برای برجام است در همین خصوص بند ۱۶ این نامه عنوان می دارد:

«خوشحالی و امیدواری و ایجاد اعتماد به نفس در دوستان و متحدین منطقه‌ای ایران»!.

از سوی دیگر در حالی که یکی از انتقادهای منتقدین دولت گذشته ارتباط با کشور چین و بی اهمیت در صنعت عنوان می شد اما در اقدامی عجیب همکاری ایران با کشور چین به عنوان یکی از دستاورد های برجام معرفی شده است:

«باز شدن زمینه همکاری گسترده‌تر با شرکای سنتی ایران مثل روسیه، چین و هند به دلیل برداشته شدن موانع ناشی از تحریم‌ها».

در بند ۲۲ این نامه بار دیگر «حس اعتماد به نفس» به عنوان یکی دیگر از دست آورد های ۱۶۵ گانه برجام معرفی شده است:

«تقویت روحیه اعتماد به نفس و حس افتخار ملی».

یکی دیگر از مواردی که به نظر این عده می بایست در گزارش نهایی کمیسیون می آمد و همین باعث شده که گزارش به خطر منافع ملی باشد در بند ۲۴ این نامه آمده است. این بند می گوید:

«ارتقای بلوغ سیاسی و مدارای اجتماعی به واسطه رواج مباحثه فراگیر ملی و فراهم شدن فضای استثنایی برای بحث ملی بین موافقین و منتقدین در فضای سازنده»!.

یکی دیگر از ویژگی های برجام مقابله با فساد اداری معرفی شده و در بند ۲۵ می نویسند:

« ایجاد زمینه لازم برای مقابله با فسادهای اداری و مالی ناشی از تحریم‌ها و تقویت عدالت اجتماعی».

آنچه واضح است، خالی بودن دست مدافعین برجام برای پاسخ به نقاط ضعف فاجعه بار متن برجام است، به نحوی که این ضعف در استدلال سبب شده است تا حاشیه سازی و تخریب گزارش در دستور کار رسانه ها قرار بگیرد، اما مهم آن است که گزارش کمیسیون برجام به عنوان نتیجه ۴۰ روز کار کارشناسی نمایندگان ملت ثبت شد تا روشن شود این توافق فاجعه بار با  اصرار دولت یازدهم بر ملت ایران تحمیل شده است.

  • سرباز گمنام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی